FAQ


Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me dan gerust een berichtje.

Wat is het precies wat je doet?
Ik ben Voedingscoach & Hormoonfactor trainer. Dit houdt in dat ik jou kan adviseren en coachen naar een gezonde leefstijl. Ik ben geen therapeut en dus niet geschoold om ziektes te behandelen en eventuele tekorten te testen. Wel is het zo dat veel ziektes en symptomen kunnen verminderen door een aanpassing in de voeding en leefstijl. Zie ook ‘Hoe zit het precies met hormonen?’

Hoe zit het precies met hormonen?
Wanneer we over hormonen praten denken we eigenlijk meteen aan opvliegers tijdens de overgang of vervelende menstruatie klachten.
En dat klopt natuurlijk ook!

Maar hormonen sturen nog veel meer processen in ons lichaam aan. Denk bijvoorbeeld aan het hormoon insuline wat er voor zorgt dat de te hoge bloedsuikerspiegel weer zakt na het eten van veel koolhydraten. Of het hormoon cortisol wat vanuit de bijnieren wordt aangemaakt wanneer je veel stress ervaart. Ook onze schildklier wordt via hormonen aangestuurd om onze hele stofwisseling goed te laten verlopen. En zo zijn er tal van hormonen in ons lichaam die allemaal hun eigen werking hebben.

Wanneer je lichamelijk en geestelijk in balans bent, zul je weinig tot geen gezondheidsklachten hebben. Maar wie is er in onze huidige maatschappij nog helemaal in balans? Wanneer er teveel of juist te weinig van een bepaald hormoon wordt aangemaakt raakt het lichaam uit balans en kun je klachten krijgen, lichamelijk en geestelijk.
Denk dan aan bijvoorbeeld BUIKPIJN, allergieën, een burn out, OVERGEWICHT, lovehandles, ontstekingen, huidaandoeningen, diabetes type 2, migraine en allerlei auto imuunziekten zoals endometriose en de ziekte van crohn.

Best handig dus om je hormonen te vriend te houden.

Tijdens onze consulten kijken we welke hormonen uit balans zijn en hoe we dit met Voeding, Beweging & Ontspanning kunnen verbeteren.

Ik wil 10 kilo afvallen!!! Kun jij me helpen?
Ondanks dat je zeker kunt afvallen met mijn adviezen, vind ik het net zo belangrijk om een goede relatie met voeding en met jezelf te krijgen. Er is een reden waarom je overgewicht hebt en zolang dit niet wordt opgelost, zal afvallen niet zo gemakkelijk gaan. We focussen ons vooral op wat je wel mag en hoe je een zo gezond mogelijke leefstijl voor jezelf kunt creëren. Wanneer jij weer in balans bent, zal dit ook zeker een positief en blijvend effect hebben op jouw gewicht.

Worden de consulten vergoed?
Nee!

Ik vind jouw prijzen te hoog!
Mijn consulten worden niet vergoed en dat betekent dat je alle kosten dus zelf moet betalen. Het zou kunnen dat het daardoor financieel niet haalbaar is voor jou. Wat je daarbij niet moet vergeten is dat veel mensen ontzettend veel geld uitgeven aan andere dingen (uitgaan, telefoons, kleding etc) en geld uitgeven voor ‘zichzelf’ heel lastig vinden. Hoe belangrijk vind jij jezelf en jouw gezondheid? Hoeveel last heb jij van jouw ‘klachten’ en hoe graag wil jij aan jezelf werken?

Waar vinden de consulten plaats?
Mijn praktijk zit in het centrum van Meppel, gezellig in het pand van New Look City Spa.
Ik heb mijn best gedaan om mijn praktijk knus en gezellig in te richten, zodat jij je snel op je gemak voelt en we een ontspannend consult zullen hebben.

Ik ben vegetariër!! Kun jij me helpen?
Jazeker!!!

Ik heb een druk en hectisch leven!! 
Ik ook! Ik snap dat je het misschien lastig vindt om grote veranderingen door te moeten voeren. En daarom doen we het stap voor stap en vooral hoe het bij jou en jouw situatie past. Je hoeft echt niet binnen een week je hele voedingspatroon om te gooien. Jij bent de baas over jouw leven! Ik geef je adviezen en tips en kijk graag samen met jou waar je de prioriteiten kunt en wilt stellen.

Ik wil niet apart hoeven koken voor mijzelf!!
Nee, alsjeblieft niet zeg! Ik heb 2 kinderen en ga echt niet 2 keer koken om iedereen tevreden te stellen. Met mijn adviezen en tips zul je ook voor je partner en kinderen heerlijk en gezond kunnen kokkerellen.

Wanneer zie ik resultaat?
Geen idee! Hoe gemotiveerd ben jij? Hou jij je 100% aan mijn adviezen. Wanneer je verwacht dat je binnen een week 5 kilo afvalt of meteen van al je klachten af bent, kan ik je helaas niet helpen. Waar het vooral om gaat is dat jij weer lekker in je vel komt te zitten en dan zullen je klachten vanzelf afnemen. Een gezonde leefstijl maakt je gelukkig en blij en zal je lichaam voeden. Resultaat van al deze mooie inspanningen zal dan vanzelf komen.

Kan ik deze voedingsadviezen volgen in combinatie met mijn medicatie?
Dit is afhankelijk van de ziekte/aandoening en het soort medicatie. Ik zal je altijd vragen om met de arts te overleggen of je zomaar kunt overstappen op een ander voedingspatroon en leefstijl. Ook is het belangrijk om regelmatig voor een check-up naar de arts te gaan, omdat deze altijd eindverantwoordelijk is. Twijfel je hierover, neem dan even contact met me op, dan kan ik gerichter advies geven.